Politika

Kancelarija za KiM: Prelazi Jarinje i Brnjak od ponedeljka nastavljaju s radom, stikeri spremni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/10/2021

-

18:10

Kancelarija za KiM: Prelazi Jarinje i Brnjak od ponedeljka nastavljaju s radom, stikeri spremni
Kancelarija za KiM: Prelazi Jarinje i Brnjak od ponedeljka nastavljaju s radom, stikeri spremni - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Prelazi Jarinje i Brnjak nastavljaju sa radom u ponedeljak u 8 časova ujutru, kako je i predviđeno sporazumom postignutim u Briselu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Oni navode da je današnjim povlačenjem pripadnika specijalnih jedinica ROSU i raspoređivanjem pripadnika misije Kfor, kao i uklanjanjem fizičkih barijera sa administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak završena prva faza sprovođenja sporazuma u vezi sa registarskim oznakama, koji je postignut u Briselu 30. septembra. 

Euronews/Vladislav Ćup

 

"Od danas popodne sledi priprema za sprovođenje druge faze sporazuma, koja podrazumeva izdavanje lepljivih nalepnica za prekrivanje relevantnih oznaka na registarskim tablicama koje izdaju Privremene institucije samouprave u Prištini, sa čim će se, u skladu sa sporazumom, početi u ponedeljak 4. oktobra u 8 časova ujutru", dodaje se u saopštenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, zaduženi za raspodelu stikera građanima, do 4. oktobra proći će posebnu obuku za obavljanje poslova vezanih za primenu režima nalepnica za vozila sa registarskim tablicama koje izdaju institucije u Prištini.

Privremena obustava saobraćaja do ponedeljka ujutru

"U cilju što adekvatnije pripreme za sprovođenje druge faze sporazuma, rad na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak iz pravca dela centralne Srbije biće privremeno obustavljen za saobraćaj od subote popodne do ponedeljka 4. oktobra u 8 sati ujutru, kako bi se obavila neophodna priprema sistema za primenu režima stikera, o čemu je glavni srpski pregovarač obavestio i Specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka", navodi se dalje u saopštenju.

Naglašava se da će prelazi Jarinje i Brnjak nastaviti sa radom u ponedeljak u 8 časova ujutru, kako je i predviđeno sporazumom.

Euronews/Vladislav Ćup

 

"Građanima će u ponedeljak 4. oktobra, na svim administrativnim prelazima biti dostupne nalepnice za prekrivanje specifičnih delova registarskih oznaka, kao i uputstvo za njihovu aplikaciju, a o istom će građani biti obavešteni i kroz medije i odgovarajuću informativnu kampanju, kao i kroz asistenciju policijskih službenika na na samim prelazima. Obezbeđen je dovoljan broj stikera za sprovođenje sporazuma", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija