Politika

Vučić: Nisam potpisao zakon o eksproprijaciji, čekam mišljenja pravnog tima

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2021

-

11:47

Vučić: Nisam potpisao zakon o eksproprijaciji, čekam mišljenja pravnog tima
Vučić: Nisam potpisao zakon o eksproprijaciji, čekam mišljenja pravnog tima - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da još nije potpisao zakon o eksproprijaciji, jer čeka mišljenje svog pravnog tima.

"Mislim da nisam potpisao zakon, koji je za neke mnogo važan iako nemaju pojma, prave se naivni", rekao je on odgovarajući na pitanje da li je potpisao zakon o eksproprijaciji i referendumu.

Što se zakona o referendumu tiče, kaže, da ga je potpisao kada se vratio iz Sočija. Dodao je da još nije potpisao carinske zakone, zakon o porezu na imovinu.

"Čekam mišljenja mog pravnog tima za sutra ili prekosutra pa ću da vidim", objasnio je on u vezi zakona o eksproprijaciji.

"Pristojnu Srbiju pozivam na uzdržanost"

Povodom incidenata tokom protesta u Šapcu, Vučić je reagovao tako što je pozvao, kako je rekao, "pristojnu Srbiju na uzdržanost".

"Kada organizuje većina pristojnih ljudi proteste moja molba je da budu uzdržani i da nikada ne preduzimaju ono što manjina radi i teroriše manjinu kao što to oni činevećini", kazao je on.

Povodom puštanja na slobodu Dragana MIlovanovića koji je priveden zbog incedanata na bageru, Vučić je rekao da je "pretučen čovek koji nije kršio nijedan zakon". 

O puštanju na slobodu Milovanovića Vučić je rekao da se tužilaštvo verovatno rukovodilo time da ne postoji opasnost uticaja na svedoke "jer je počinjeno delo bilo tako očigledno". On smatra i da je tužilaštvo svojom odlukom izazvalo bes većine naroda, i rekao je da je na državnim organima da rade svoj posao. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija