Politika

Vučić danas sa žiteljima Jadarskog kraja razgovara o istraživanjima kompanije "Rio Tinto"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/12/2021

-

21:22

Vučić danas sa žiteljima Jadarskog kraja razgovara o istraživanjima kompanije "Rio Tinto"
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetiće danas od 15 sati Gornje Nedeljice, teritoriju grada Loznice, saopšteno je iz kabineta predsednika.

On će razgovarati sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istržiivanja koja vrši kompanija Rio Tinto.

"Predsednik Vucić poziva isključivo građane tih sela da prisustvuju skupu i ne poziva svoje pristalice iz Loznice, Krupnja ili bilo kog dela Srbije da dođu na skup", dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Vučić je pre dva dana najavio da će boraviti na području između Loznice i Krupnja i sa ljudima razgovarati o eventualnoj eksploataciji jadarita u tom kraju.

profimedia

 

On je u obraćanju rekao da će ako treba 15 sati, i dan i noć, razgovarati sa svima i saslušati svakog domaćina i predstaviti im sta može da se dobije i izgubi bez iznošenja bilo kakvog rešenja.

"Neću da razgovaram sa političarima ni tajkunima, Ćutom, Zelenovićem, .... Ðilasom, već samo sa narodom u 10 sela koja treba da budu pogođena da vidimo sta je to sto su potrebe i šta je najbolje", rekao je Vučić.

Najavio je da će sa sobom povesti tim ljudi i da će odgovoriti na sva pitanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija