Politika

Stefanović: Kovid bolnica u Novom Sadu biće završena pre roka

Komentari

Autor: TAnjug

02/06/2021

-

07:23

Stefanović: Kovid bolnica u Novom Sadu biće završena pre roka
Stefanović: Kovid bolnica u Novom Sadu biće završena pre roka - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

veličina teksta

Aa Aa

Obilazeći radove na izgradnji nove kovid bolnice u Novom Sadu ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da ne želi da precizira koliko će tačno pre roka biti završeni radovi, ali je naveo da napreduju mnogo brže nego što je prvobitno planirano.

Naveo je i da će nova kovid bolnica biti definitivno spremna da prvog dana septembra primi prve pacijente.

On je sinoć u poseti gradilištu izrazio zahvalnost radnicima i inženjerima angažovanim na tom projektu.

"Naša borba protiv korone će trajati i ohrabruju rezultati i ogroman rad lekara, ali mi kao zemlja moramo biti spremni na novi talas, na novu mutaciju, a, naravno, ova bolnica, kada sve bude gotovo, biće gradska bolnica, moći će da prima pacijente koji nisu kovid i moći će da dobije svoju punu funkciju", poručio je Stefanović.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

"Ovde ćete imati najveći kapacitet za intezivnu negu"

Dodao je da će zgrada od preko 20.000 kvadratnih metara imati najmodernije instalacije, koje će moći da podrže sve najsavremenije medicinske uređaje, posebno istakavši veliki broj kreveta koji će biti namenjeni intezivnoj nezi.

Više od 400 kreveta

"Ovde ćete imati najveći kapacitet za intezivnu negu, 220 kreveta i preko 400 kreveta za poluintezivnu negu, što je ogroman kapacitet. Sam podatak da je do sada u celoj Vojvodini bilo 175 smeštaja u intezivnoj nezi pokazuje koliko povećavamo kapacitet i koliko će biti značajna ova bolnica", kazao je ministar odbrane poručivši da na izgradnji novosadskse kovid bolnice rade oni isti ljudi koji su u rekordnom roku izgradili bolnice u Batajnici, Kruševcu i na Karaburmi.

Ministar je dodao da su svi u Srbiji danas svedoci izgradnje novih bolnica, puteva i čitave infrastrukture zbog odgovorne politike koju vodi državni vrh na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Tanjug

Stefanović je zahvalio i lekarima koji do danas rade u crvenim zonama i provode vreme sa pacijentima kako bi svi građani Srbije bili sigurniji i bezbedniji. Prema njegovoj oceni, građani mogu da se oduže lekarima jedino vakcinacijom, te je pozvao građane da se što pre imunizuju, kako bi se život što pre vratio u normalu.

Ocenio je da je trenutno više od 20.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su primili bar jednu dozu vakcine, dok je njih preko 13.000 već revakcinisano.

"Imali smo veoma visoko poverenje lekara vojnog zdravstva, a u ovom trenutku preko 95 odsto lekara vojnog zdravstva je imunizovano", poručio je Stefanović uputivši zahvalnost Upravi vojnog zdravstva za odlično sprovođenje procesa vakcinacije među pripadnicima Ministarstva odbrane.

"Srbija ne želi bilo koga da napadne"

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa naouružavanjem Hrvatske i navodima iz Zagreba da se oni takmiče u naoružavanju sa Srbijom, Stefanović je rekao da time što nabavlja oružje Srbija ne želi bilo koga da napadne, već da je Srbija vojno neutralna zemlja koja snagom svoje vojske želi da gantuje slobodu, nezavisnost i samostalnost.

"Meni je važno, kao što je to više puta i predsednik Vučić istakao, da Srbija vodi politiku mira, politiku dobrosusedskih odnosa i politiku koja označava mir u našem regionu. Bez takve politike nema investicija. Srbija koja ima svoju jaku vojsku je jaka i takva može da garantuje svakom investitoru da može da dođe i da se oseća dobro ovde znajući da mu je investicija sigurna", zaključio je Stefanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija