Politika

Vučić i Brnabić na pomenu povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2022

-

09:08

Vučić i Brnabić na pomenu povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Hramu Svetog Save pomenu u znak sećanja na srpskog političara sa Kosova i Metohije Olivera Ivanovića.

Sa predsednikom Vučićem u Hramu su, povodom godišnjice ubistva, počast nastradalom Ivanoviću, osnivaču i predsedniku Građanske inicijative, odali su paljenjem sveće i premijerka Ana Brnabić, zatim Milena Ivanović, Ivanovićeva supruga sa sinom, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Ðorđević.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa 16. januara 2018. godine, ispred svoje kancelarije u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Ni četiri godine nakon ubistva ne znaju se nalogodavci i izvršitelji ovog dela.

Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) saopštila je, uoči četvrte godišnjice atentata na Ivanovića, da se osim podizanja optužnice, kako navode, nije maklo sa početne tačke.

"Štaviše, Specijalno tužilaštvo je znalo da ode i korak nazad, kao da svesno razvlači proces i čini ga traljavim", navodi se u saopštenju.

Dodaju da nema nijednog traga izvršiocima, niti nalogodavcima, kao i da se potencijalni dokazi u vidu snimaka, kriju i ne obelodanjuju. GI SDP ističe i da Tužilaštvu iz Prištine ne pada na pamet da sarađuje sa istražnim organima Beograda.

Oliver Ivanović, istaknuti srpski političar i ekonomista sa Kosova i Metohije, rođen 1953. godine, bio je državni sekretar u nekadašnjem Ministarstvu za Kosovo i Metohiju od 2008. do 2012. godine.

Bio je i član Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju.

Osnovao je Građansku inicijativu "Srbija, demokratija, pravda", jednu od srpskih političkih stranaka koje su učestvovale na parlamentarnim i lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji nakon Briselskog sporazuma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija