Politika

Zekić nakon sastanka Privremenog nadzornog tela: Medijski zakoni će morati da se menjaju

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

16:40

Zekić nakon sastanka Privremenog nadzornog tela: Medijski zakoni će morati da se menjaju
Olivera Zekić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Kopredsedavajuća Privremenog nadzornog tela za praćenje medija Olivera Zekić smatra da su medijski zakoni izuzetno loši i da će morati da se menjaju posle izbora u aprilu. Zekić je novinarima u Skupštini Srbije, posle sastanka tog tela sa evroposlanicima, rekla da Privremeno telo, koje je nastalo u Međustranačkom dijalogu, postoji dva meseca i da oni, kako je rekla, nemaju "čarobni štapić" da za tako kratko vreme urede medijsku scenu.

"Nismo svemogući. Moramo da razvijemo partnerski odnos sa medijima, jer ovo je dvosmerna ulica. Mi preporučimo nešto, na medijima je da li će to da poslušaju ili neće. Do sada su pomaci minimalni, ali nemamo čarobni štapić da sredimo medijsku scenu", rekla je Zekić.

Kopredsedavajući Privremenog nadzornog tela za praćenje medija Rade Veljanovski rekao je novinarima da je obavestio predstavnike Evropskog parlamenta da postoji problem da jedni mediji pozivaju jedne političke aktere, drugi druge, a da se i političari isto tako ponašaju.

“Izvesnih blagih pomaka ima u poslednjih nekoliko dana, jer smo obavili razgovore i sa predstavnicima komercijalnih televizija, sa predstavnicima javnih servisa i sa onima koji u kablu distribuiraju svoj signal. Svima smo rekli da nismo zadoovljni stanjem i na sve smo apelovali da poprave tu krvnu sliku medijske situcije”, rekao je Veljanovski.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

On je istakao da evroposlanici podržavaju rad tog tela, navodeći da će takođe podržati i apele Privremenog tela za praćenje medija.

"Mi se iskreno nadamo da, iako to teško ide i nije baš jednostavno, da će tih pomaka na bolje do izbora biti još jer nećemo odustati od naseg posla. I dalje ćemo razgovarati i sa medijima i političarima. Znamo da nismo svemogući, ali mi radimo za javni interes i to ćemo nastaviti", poručio je Veljanovski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija