Politika

Kina odgovorila na Stoltenbergov poziv: Nikad nećemo zaboraviti ko je bombardovao ambasadu u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2022

-

12:02

Kina odgovorila na Stoltenbergov poziv: Nikad nećemo zaboraviti ko je bombardovao ambasadu u Beogradu
Kina odgovorila na Stoltenbergov poziv: Nikad nećemo zaboraviti ko je bombardovao ambasadu u Beogradu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kineska misija pri EU je povodom poziva generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga Pekingu da osudi "invaziju" na Ukrajinu, podsetila na bombardovanje njene ambasade u Beogradu 1999. godine i poručila da im nisu potrebna predavanja od onih koji su prekršili međunarodno pravo.

"Kineski narod može u potpunosti da se saoseća sa stradanjima i patnjom drugih zemalja, jer nikada nećemo zaboraviti ko je bombardovao našu ambasadu u Saveznoj Republici Jugoslaviji", istakao je portparol misije, prenosi Fajnenšal tajms.

Kineski zvaničnik kritikovao je NATO zbog njegovih komentara da je zemlja imala obavezu kao članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da poštuje međunarodno pravo i pomogne da se okonča sukob u Ukrajini.

"Ne treba nam predavanje o pravdi od nasilnika koji su prekršili međunarodno pravo", rekao je portparol misije.

Stoltenberg je pozvao u sredu Kinu da "jasno osudi invaziju i da ne podržava Rusiju" i dodao da Kina ima obavezu da osudi "invaziju".

Preporuka za vas

Komentari (1)

Dragan

17.03.2022 14:04

Svaka čast Kini i Rusiji kako mogu toliko da trpe svakodnevno licemerje i laži NATO alijanse, najstrašnijeg zločinačkog izuma u istoriji čovečanstva. Kad ne rade laboratorije za proizvodnju i širenje zaraznih bolesti, onda se prave ratovi. Bitno je da se pare obrću, na milionima ljudkih žrtava. Podrška Putinu i Si Đinpingu ! Dokle više - Kina kriva za virus, Rusi za invaziju, Srbi za genocid, Sirijci za ono, Iran za ovo... a mi ostali mora da spašavamo svet, naravno - tuđim žrtvama i što dalje od svojih zemalja ???

Srbija