Politika

Podrška Norveške državama Kvinte: Neophodnno pragmatično rešenje za glasanje na Kosovu

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2022

-

17:17

Podrška Norveške državama Kvinte: Neophodnno pragmatično rešenje za glasanje na Kosovu
Podrška Norveške državama Kvinte: Neophodnno pragmatično rešenje za glasanje na Kosovu - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Norveška ambasada u Beogradu saopštila je danas da je važno da vlada u Prištini preduzme neophodne mere kako bi obezbedila puno poštovanje građanskih i političkih prava svih građana, uključujući manjine, a u vezi s održavanjem predstojećih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Srbiji na teritoriji KiM.

 

 

"Ambasada snažno podržava zajedničko saopštenje SAD, Francuske, Italije, Nemačke i Velike Britanije, u pogledu neophodnosti da se pronađe pragmatično rešenje kako bi se omogućilo kosovskim građanima da ispune svoje pravo učešća na izborima Srbije 3. aprila", naveo je norveški ambasador Jern Gjelstad na Tviteru.

Zemlje Kvinte navele su danas u zajedničkom saopštenju da su veoma razočarani odlukom Prištine da odbije konstruktivan predlog koji je iznela Kvinta povodom glasanja na teritoriji Kosova i Metohije na predstojećim izborima 3. aprila, i ocenili da će takav stav "podriti evropske težnje" Prištine.

Takvom odlukom, Priština, prema navodima Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjene Američke Države , nije uspela da pokaže svoju posvećenost principu zaštite građanskih i političkih prava svih svojih građana, uključujući pripadnike manjinskih grupa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija