Politika

Funkcioneru SDS gurnut automobil u kanal DTD, Tadić tvrdi da je u pitanju zastrašivanje zbog opozicionog rada

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/03/2022

-

19:38

Funkcioneru SDS gurnut automobil u kanal DTD, Tadić tvrdi da je u pitanju zastrašivanje zbog opozicionog rada
Boris Tadić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsedniku opštinskog odbora Socijaldemokratske stranke iz Kule i članu Glavnog odbora Gojku Tešoviću gurnut je automobil u kanal Dunav-Tisa-Dunav, saopštio je SDS. 

Socijaldemokratska stranka i partneri iz koalicije "Ajmo ljudi" najoštrije su osudile ovaj vandalizam, koji je "očigledan pokušaj zastrašivanja uoči predstojećih izbora". 

"Zahtevamo od nadležnih organa da hitno reaguju i da se pronađu i sankcionišu počinioci. Tešović je i ranije bio izložen pokušajima zastrašivanja, a ovaj događaj razumemo kao upozorenje ne samo njemu, već i svim građanima koji imaju hrabrosti da se suprotstave ovom režimu i da otvoreno stanu na stranu opozicije. Ovo je još jedna posledica zastrašujuće atmosfere nasilja koju je u poslednjoj deceniji generisala ova vlast i u kojoj je pitanje izražavanja mišljenja i političke orijentacije postalo pitanje fizičke bezbednosti", navodi se u saopštenju.

Tadic: Tešović izložen agresiji zbog opozicionog rada

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić zatražio je da se hitno pronađu i sankcionišu izvršioci koji su Tešoviću odvezle auto i gurnule ga u kanal Dunav-Tisa-Dunav. Tadić je najoštrije osudio taj, kako tvrdi, pokušaj zastrašivanja i pretnju upućenu Tešoviću koji je, dodaje, i ranije bio izložen "agresiji" zbog svog opozicionog rada.

Tadić, koji je i nosilac parlamentarne liste koalicije "Ajmo ljudi", optužio je sadašnju vlast da je ovaj događaj posledica "jezive količine nasilja i agresije koju je unela u naše društvo i politički život Srbije".

Zbog toga je pozvao građane da 3. aprila izađu na izbore i glasaju za listu koalicije "Ajmo ljudi" kako bi, kako je rekao, oslobodili Srbiju od straha i nasilja. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija