Politika

Rakić: DS će imati svoj poslanički klub, saradnja sa opozicijom, bez podrške predlozima SNS

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2022

-

14:46

Rakić: DS će imati svoj poslanički klub, saradnja sa opozicijom, bez podrške predlozima SNS
Dragana Rakić - Copyright Medija centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je da će DS, koja će u narednom sazivu Skupšitne Srbije imati svoj poslanički klub, sarađivati sa svima koji su, kaže, opozicija aktuelnoj vlasti, dodajući da neće podržati predloge SNS u parlamentu.

U izjavi za Tanjug, na pitanje o budućem delovanju DS u Skupštini, za čije su se konstituisanje stekli uslovi nakon proglašenja konačnih rezultata, Rakić podseća da novi saziv mora biti konstituisan do 4. avgusta, a u njemu će DS imati svoj klub od 10 poslanika, što im omogućava i više vremena u debatama.

Demokrate će, kaže, sarađivati sa svima koji su opozicija aktuelnoj vlasti Aleksandra Vučića, u javnom interesu.

Rakić odbacuje mogućnost da DS podrži predloge Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini, jer, tvrdi, vlast ne vodi računa o javnom interesu i dobrobiti građana, tako da od njih ne očekuje dobre predloge i zakone, koje bi DS mogla da podrži.

"Demokratska stranka neće učiniti bilo šta što bi pomoglo Vučiću u donošenju teških odluka i podeli odgovornosti za stanje u državi", rekla je Rakić.

Dodaje da će poslanici DS u Skupštini biti “glas naroda” i oštra opozicija vladajućoj većini.

Rakić je navela da će im prioritet u radu biti borba protiv siromaštva i nejednakosti, za veće ulaganje u obrazovanje, nauku i kulturu, za zaštitu prava radnika i penzionera i drugih socijalno ugroženih grupa.

Zalagaće se i za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu dostupnu svima, za populacionu politiku koja će sprečiti ogromno iseljavanje iz Srbije, dodala je Rakić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija