Politika

Vučić o poseti Sijarta Moskvi: Srbija ima svoju politiku, radimo da zima prođe što bezbolnije

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2022

-

19:07

Vučić o poseti Sijarta Moskvi: Srbija ima svoju politiku, radimo da zima prođe što bezbolnije
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući susret mađarskog i ruskog ministra spoljnih poslova u Moskvi, da se Srbija ne meša u unatrašnje stvari drugih država, a da je za naše građane najvažnije da državno rukovodstvo nastoji da obezbedi da zima prođe što bezbolnije.

Vučić je, na prikazu naoružanja sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem, na konstataciju novinara da je Sijarto danas u Moskvi sa Lavrovom, a da se bravila buka kada je šef ruske diplomatije trebalo da dođe u Beograd, rekao da se Srbija ne meša u stvari suverenih zemalja i nema ništa protiv tog susreta.

“Imao bih šta da kažem kako su se svi odnosili prema Srbiji, ali nije trenutak”, rekao je Vučić.

Na konstataciju da je tamo bilo reči o dodatnim količinama gasa za Mađarsku, što nije problem osim ako je reč o Srbiji, Vučić je rekao da je za građane Srbije najvažnije da budu sigurni da državno rukovodstvo vodi računa o interesima naše zemlje, i da će dati sve od sebe da nam zima prođe što bezbolnije.

“To je najvažnije”, naglasio je Vučić.

Predsednik je poručio i da se politika Srbije ne menja, i da ista je već 150 dana.

“Imamo isti stav, politiku da se ne dodvoravamo nikome, već vodimo računa o svojim interesima”, rekao je Vučić.

Na pitanje zašto se onda digla buka kada je Lavrov trebalo da dođe u Beograd, kaže da je to zbog toga što Srbija nije deo EU.

“Lako je dizati dreku protiv nekoga za koga misle da je mali, pa se čudom čude, kako taj mali može da bude bezobrazan i da vodi samostalnu politiku. Nema razloga za sekiraciju”, rekao je Vučić i dodao da je to licemerje na koje moramo da se naviknemo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija