Politika

Orlić: Za dijalog uvek potrebna volja dve strane

Komentari

Autor: Tanjug, RTS

01/08/2022

-

09:52

Orlić: Za dijalog uvek potrebna volja dve strane
Vladimir Orlić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za predsednika Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je, pred konstitutivnu sednicu parlamenta, da je za dijalog uvek potrebna volja dve strane, a da su svim parlamentarnim strankama ispunjene želje.

Orlić je RTS-u rekao da su prilike u kojem će novi saziv Skupštine Srbije raditi, sve samo ne lake, pogotovo kada se pogledaju dešavanja u svetu, a posebno na Kosovu i Metohiji, ali da će parlamentarna većina snažno zastupati politiku mira i stabilnosti i ekonomskog razvoja.

Što se rada budućeg parlamenta tiče, Orlić je naglasio da je za dijalog u Skupštini uvek potrebna volja dve strane i da u većini koja zastupaju politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako je rekao, nikada nije bilo sporno da postoji volja za dijalogom.

"Mislim da smo to u mnogo prilika pokazali, na prvom mestu predsednik Srbije", poručuje Orlić.

On smatra da su predstavnici buduće parlamentarne većine ponudili opoziciji rukovodeća mesta u Skupštini Srbiji "kao što im niko nikada ponudio nije".

Tvrdi da su apsolutno sve želje svima ispunjene i da će potpredsednike imati i oni koji su to želeli, ali nisu mislili da je realno.

"Biće sedam potpredsednika u ovom sazivu, upravo zato da bi i oni dobili priliku. Dobiće pet odbora, kao nikada niko. Dobili su i tretman i priliku i više nego fer odnos. To je suštinsko opredeljenje sa naše strane", poručio je Orlić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija