Politika

Eksplozija kod džamije u Avganistanu, stradalo najmanje 18 osoba

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2022

-

14:14

Eksplozija kod džamije u Avganistanu, stradalo najmanje 18 osoba
Eksplozija kod džamije u Avganistanu, stradalo najmanje 18 osoba - Copyright Tanjug/AP Photo/Omid Haqjoo

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 18 osoba poginulo je danas u eksploziji ispred džamije u gradu Heratu na zapadu Avganistana, dok je 21 ljudi povređeno, javio je Rojters. Među ubijenima je bio i visoki sveštenik koji podržava Talibane.

"Mudžib Rahman Ansari, nekoliko njegovih telohraniltelja i civila ubijeni su dok su išli ka džamiji", rekao je portparol policije u Heratu Mahmud Rasoli.

Još niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju. Portparol Talibana Zabiulah Mudžahid zapretio je počiniocima ovog zločina da će biti kažnjeni.

Mudžib Rahman Ansari govorio je u odbranu Talibana grupi od nekoliko hiljada okupljenih učenika i pristalica u junu ove godine, proklinjujući svakoga ko se usprotivi talibanskoj administraciji.

Talibani su obećali da će osigurati bezbednost u zemlji kada su preuzeli vlast pre godinu dana, ali proteklih meseci bilo je nekoliko napada, od kojih su neki za cilj imali džamije, i to tokom molitve.

Ujedinjene nacije su izrazile zabrinutost povodom povećanog broja napada u Avganistanu koji se pripisuju lokalnom ogranku "Islamske države".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija