Politika

Osmani: Kosovo posvećeno dijalogu koji treba da bude usmeren ka međusobnom priznanju

Komentari

Autor: Fonet

24/09/2022

-

13:52

Osmani: Kosovo posvećeno dijalogu koji treba da bude usmeren ka međusobnom priznanju
Euronews/Vladislav Ćup - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je u razgovoru sa ambasadorkom SAD pri UN Lindom Tomas-Grinfild da je Kosovo u potpunosti posvećeno procesu dijaloga sa Srbijom, koji treba da bude usmeren ka međusobnom priznanju, saopštio je kabinet Vjose Osmani i dodao da su se obe sagovornice složile da je vreme da se okonča misija UNMIK, preneo je RTK.

Kako se navodi, Vjosa Osmani je na sastanku u Njujorku navela da Srbija pokušava da "opstrukcijom blokira napredak u dijalogu" i u tom kontekstu napomenula da je srpska strana "zastala u primeni energetske mape puta, blokirala dogovor o nasilno nestalim licima i da pokušava da izazove destabilizaciju kroz nelegalne strukture na severu zemlje".

Obe sagovornice su se složile da je vreme da se okonča misija UNMIK na Kosovu, navodi se u saopštenju i dodaje da je Osmani zahvalila Grinfild na podršci SAD i predsedniku SAD Džozefu Bajdenu i istakla da je partnerstvo Kosova sa SAD od strateškog značaja. Ambasadorka Tomas-Grinfild je izrazila zahvalnost na posvećenosti Kosova Samitu za demokratiju i partnerstvu, stavu Kosova o ratu u Ukrajini i prijemu avganistanskih izbeglica, piše u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija