Politika

Brnabić reagovala na izjavu američke zvaničnice o Vučiću: Još jedan pokazatelj koliko se Srbija promenila

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug, Glas Amerike

02/10/2022

-

13:25

Brnabić reagovala na izjavu američke zvaničnice o Vučiću: Još jedan pokazatelj koliko se Srbija promenila
Brnabić reagovala na izjavu američke zvaničnice o Vučiću: Još jedan pokazatelj koliko se Srbija promenila - Copyright profimedia, FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Bivša zamenica šefa misije i otpravnica poslova u američkoj ambasadi u Beogradu Dženifer Braš ocenila je nedavno da Evropska unija "ne traži mnogo i da nije dobila mnogo od Srbije", a kako je istakla, u Beogradu su se smenjivali ambasadori koji su pokušavali da da razgovaraju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali su "svi bili razočarani". Na to je danas reagovala premijerka Srbije Ana Brnabić koja je na Tviteru napisala da je izjava Brašove "još jedan pokazatelj koliko se Srbija promenila".

Braš je za Glas Amerike navela da u procesu pristupanja Srbije Uniji, problem nije samo stav Beograda o Rusiji, ili pitanje Kosova, već i stanje demokratije. Ona je navela da Evropska unija "ne traži mnogo i da nije dobila mnogo od Srbije, uključujući i priznanje odgovornosti za ratove devedesetih".

"Smenjivali su se ambasadori koji su pokušavali da razgovaraju sa Vučićem i pokušavali da ga podstaknu da bude transformativni lider koji bi napravio otklon od 90-tih i Srbiju transformisao u konstruktivnog i produktivnog člana Evropske unije i liberalnog svetskog poretka. I svi su bili razočarani", rekla je Braš.

Kako je dodala, u Srbiji postoji sedam miliona ljudi koji su taoci te politike i koji žele evropsku budućnost.

Reagujući na ove izjave, premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da je prošlo vreme kada su ambasadori jedini morali da budu zadovoljni predsednikom i Vladom Srbije.

"Otpravnica poslova iz vremena kada su ambasadori jedini morali da budu zadovoljni predsednikom i Vladom. Narod - manje bitno. Još jedan pokazatelj koliko se Srbija promenila", navela je Brnabić povodom izjave Brašove.

I ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin Ministar izjavio je da su "Srbi zadovoljni predsednikom Aleksandrom Vučićem, ambasadori razočarani i neka tako i ostane".

"Dženifer Braš je rekla veliku istinu, svi američki ambasadori su bili i jesu nezadovoljni Vučićem. Kao što su ambasadori bili zadovoljni svim Vučićevim prethodnicima, tako su bili nezadovoljni Vučićem", naveo je Vulin u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija