Politika

Prve reakcije "novajlija" u Nemanjinoj 11: Šta su poručili kandidati za ministre pred izbor u Narodnoj skupštini

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2022

-

16:24

Prve reakcije "novajlija" u Nemanjinoj 11: Šta su poručili kandidati za ministre pred izbor u Narodnoj skupštini
Google Maps - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Među kandidatima za ulazak u sastav buduće Vlade Srbije 12 ministarstava vodiće ministri koji se do sada nisu oprobali na ovim funkcijama. Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo imena članova budućeg kabineta Ane Brnabić, stigle su i prve reakcije "novajlija" u Nemanjinoj 11.

Miščević: Uložiću svoje znanje da opravdam poverenje

Kandidatkinja za ministarku za evropske integracije Tanja Miščević poručila je danas da će uložiti sve svoje znanje, iskustvo i rad da opravda poverenje koje joj je ukazano.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Velika mi je čast ukazana predlogom mandatarke i predsednika da kao ministar učestvujem u evropskim integracijama Srbije. Zahvaljujem im se na tome. Uložiću sve svoje znanje, iskustvo i rad da opravdam njihovo poverenje", rekla je Miščević za Tanjug.

Miščević je od 2013. do 2019. godine predvodila pregovarački tim Srbije za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji, nakon čega je prešla na poziciju zamenice generalne sekretarke Regionalnog saveta za saradnju.

Negre: Verujem da ćemo stvoriti sigurnost i stabilnost

Zahvalnost zbog ulaska u Vladu Srbije izrazila je i kandidatkinja za ministarku rudarstva i energetike Dubravka Ðedović Negre, koja je rekla da je za nju ogromna čast da može da služi svojoj zemlji u izazovnim vremenima u novoj Vladi Srbije.

"Globalnim istorijskim problemima u energetskom sektoru izložena je i naša zemlja. Verujem da ću kroz svoje znanje i iskustvo doprineti da se oni ublaže i otklone kako bismo stvorili preko potrebnu sigurnost i stabilnost našim građanima", kazala je ona za Tanjug.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Ministarka je zahvalila predsedniku i premijerki na ukazanom poverenju.


"Biće mi čast da zajedničkim snagama vodimo Srbiju napred i da služim svom narodu", rekla je Ðedović Negre.

Žigmanov: Priznanje za moju stranku i dosledno zalaganje

Lider Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov, koji je predložen za ministra za ljudska i manijska prava u novoj Vladi Srbije, zahvalio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju i obećao da ono neće biti iznevereno.

On je u objavi na Tviteru istakao da je to priznanje i za njegovu stranku, za dosledno zalaganje za društvenu pravednost, prava nacionalnih manjina i dobro Hrvata u Srbiji.

"Takva uverenja biće mi vodilje i dalje", poručio je Žigmanov.

Vesić: Radiću još više u interesu Srbije

Kandidat za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić predlog da bude član nove vlade doživljava kao priznanje za njegov dosadašnji rad, ali i kao obavezu da radi još više u interesu Srbije, u skladu sa programom SNS.

Vesić kaže da je zahvalan predsedniku Aleksandru Vučiću, mandatarki Ani Brnabić, kao i članovima Predsedništva i Glavnog odbora SNS na poverenju koje su mu ukazali predlogom da u narednoj vladi vodi taj resor.

"Za mene je obavljanje javne funkcije čast i obaveza, a ne privilegija. Tako sam radio do sada, a tako će biti i ubuduće", rekao je Vesić za Tanjug.

Poručio je da će ono što bude radio, predstavljati kontinuitet svega što su radili njegovi prethodnici i sprovođenje iste politike, politike predsednika Aleksandra Vučića i SNS.

Gajić: Spreman da doprinesem novim uspesima srpskog sporta

Nakon što je predložen za ministra sporta u novoj Vladi Srbije, trofejni srpski odbojkaški trener Zoran Gajić rekao je Tanjugu da mu je prva asocijacija obaveza, razmišljanje i spremnost da ne razočaram ljude koji su mi ukazali poverenje.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Trener koji je sa reprezentacijom osvojio olimpijsko zlato u Sidneju 2000. godine, a poslednjih šest godina nalazi se na funkciji predsednika Odbojkaškog saveza, dodao je i da ima obavezu prema svima koji su navijali za njega u poslednjih 30 godina i radovali se uspesima, prvo u osnovnoj oblasti, trenerskoj, kasnije i funkcionerskoj, predsedničkoj.

"Pre svega, daću sve od sebe da moje navijače i poštovaoce ne razočaram. Kako se to kaže, borbena gotovost je na maksimumu, spreman sam, znam da je za posao ministra potrebno mnogo energije i verujem da ću doprineti novim uspesima srpskog sporta", izjavio je Gajić.

Gajićev "prelazak" na ministarsku funkciju automatski znači i da će Odbojkaški savez uskoro dobiti novog predsednika.

Basta: Privreda je ključna u sadašnjim teškim vremenima

Rade Basta, koji je predložen za ministra privrede u budućoj Vladi Srbije, izjavio je za Tanjug da je za njega to velika čast, a istovremeno i velika odgovornost, te da će časno i posvećeno obavljati dužnost koja mu je poverena.

"Boriću se za Srbiju, kao što sam to činio i do sada i trudiću se da opravdam poverenje svoje stranke, premijerke Brnabić i predsednika Vučića", istakao je on.

JKP "Beogradske elektrane"

 

Naveo je da želi da se zahvali predsedniku Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću Palmi i predsedniku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju za obavljanje funkcije ministra privrede.

"Ceo radni vek sam u sistemu i privredi, spreman sam da se uhvatim u koštac sa svim izazovima. Daću sve od sebe i verujem da ćemo imati dobre rezultate", rekao je on.

Ocenio je da je privreda u teškim globalnim vremenima, kakva su sadašnja, ključna za svaku zemlju, jer se moraju sačuvati radna mesta, kompanije, a u isto vreme napraviti korak napred u razvoju.

Prema njegovim rečima budući prioriteti će biti razvoj privrede i industrije, kao i privlačenje stranih investicija, a posebna pažnja će biti na malim i srednjim preduzećima, kao i saradnja sa MMF-om radi transformacije javnih preduzeća i stvaranja najpovoljnijeg ambijenta za investicije.

"Novu vladu čeka težak posao i period pun izazova. Verujem u politiku rada i rezultata, a dužnost i obaveza svih nas prema Srbiji i građanima koji su glasali za budućnost i kontinuirani razvoj naše zemlje je da nakon formiranja nove vlade uložimo maksimalne napore da definisane ciljeve ostvarimo", zaključio je Basta.

Kako je ranije danas saopštio lider SNS Aleksandar Vučić Predsedništvo stranke prihvatilo je predlog mandatarke za sastav nove vlade Ane Brnabić o sastavu vlade sa jednim uzdržanim glasom.

Prema tom predlogu, 12 ministarstava vodiće ministri koji se do sada nisu oprobali na ovim funkcijama.

Komentari (0)

Srbija