Politika

Mihajlović posle izlaska iz Vlade: Mislim da Vučiću neće biti lako, ali će imati jednu glavobolju manje

Komentari

Autor: euronews Srbija

24/10/2022

-

11:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike u dosadašnjoj Vladi Srbije Zorana Mihajlović, koja neće biti deo naredne vlade, rekla je na konferenciji za novinare da je razgovarala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u četiri oka i da misli da mu neće biti lako u budućnosti.

"Ali isto tako mislim da će imati glavobolju manje. Neće više imati taj jedan jedini drugačiji ton iz Vlade koji je do sada imao", rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je zahvalila predsedniku zato što je, kako je rekla, to čovek koji ju je 2010. godine pozvao u SNS i sa kojim je svaki put sedela kada su dogovarali da bude ministarka.

"Novoj ministarki rudarstva i energetike želim sve najbolje. Takođe mislim da joj neće biti lako. Meni nije bilo lako. Nisam pristajala da budem pion, to je možda  i razlog što smo danas ovde", rekla je. 

Kako je dodala, nema razloga da žali ni za čim, jer je u Vladi bila 10 godina, a iza nje stoje rezultati.

"Za mene je ovo novi početak, ja svakkao ostajem u politici. Želim da radim za svoju državu i narod, to sam uvek radila od svojih studentskih dana", dodala je Zorana MIhiajlović uz napomenu da smatra da je Srbiji mesto u Evropi i na Zapadu, a ne na Istoku.

Na pitanje novinara Euronews Srbija o tome kako će nastaviti svoj politički angažman, rekla je da se ona pre svega bavi energetikom, ekonomijom, evropskim integracijama, i poručila je da će ostati u političkom životu. 

Upitana da li će ostati u SNS, ona je rekla da je danas dan da se svedu računi i da se podvuče crta.  

"Nije dan da pričamo o tome. Mislim da članstvo u SNS ne ograničava nikoga od nas da se bori za svoje stavove, a moji stavovi jesu Srbija na Zapadu i u Evropi. O tome – kako, da li sa ili bez SNS, ima vremena", rekla je.

Ona je dodala: "Mislim da će i meni biti nekako lakše da ne gledam neke ljude koji iskorišćavaju SNS kao svoj džuboks za bahaćenje i bogaćenje".

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je obelodanio spisak kandidata za ministre u novoj Vladi Srbije. Na njemu nema nekih od dugogodišnjih ministara iz redova SNS-a, među kojima je i Zorana MIhajlović. 

Na mesto ministarke rudarstva i energetike predložena je Dubravka Negre.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija