Politika

Narodna stranka: Vuku Jeremiću zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/11/2022

-

17:45

Narodna stranka: Vuku Jeremiću zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju
Vuk Jeremić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Albanske vlasti u Prištini zabranile su danas predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću ulazak na Kosovo i Metohiju, saopšteno je iz ove stranke.

Prilikom prelaska administrativne linije vozilo u kome se nalazio Jeremić je zaustavljeno i zadržano više od dva sata od strane prištinskih vlasti, posle čega je Jeremiću uručena i pisana zabrana ulaska, navodi se u saopštenju. 

Jeremiću su prištinske vlasti zabranile dalji put ka Gračanici, gde se danas održava Skupština Pokrajinskog odbora Narodne stranke.

U saopštenju se podeća da je politika Narodne stranke da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije.

"Povratak pokrajinske administracije u ustavno-pravni poredak Srbije mora biti dugoročni cilj svake odgovorne vlasti, koliko god to delovalo teško u svetlu aktuelnih okolnosti. Treba imati u vidu da su istorijske prilike u kojima se nalazio srpski narod bivale i znatno teže, kao i da su odnosi u svetu podložni promenama", stoji u saopštenju u kome se dodaje da je neophodne sačuvati narod, svetinje i tapije, ostati sabran i ne dozvoliti sukobe, kao ni međunarodnu afirmaciju takozvane kosovske nezavisnosti.

Kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala potvrdila je navode o zabrani ulaska. Zabrana je izrečena zbog navoda Jeremića o reintegraciji Kosova.

Podrška ovakvim idejama je, smatra Geravala, slična Putinovom planu "reintegracije" Ukrajine – "to je recept za rat".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija