Politika

Poslanica Zavetnika glasala na dve poslaničke jedinice

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2022

-

18:26

Poslanica Zavetnika glasala na dve poslaničke jedinice
Poslanica Zavetnika glasala na dve poslaničke jedinice - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Tokom glasanja o amandmanima na predlog rebalansa budžeta jedna poslanica poslaničke grupe Zavetnici je glasala dva puta, odnosno na svojoj jedinici i jedinice svog kolege.

To je na osnovu snimka utvrdio šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov koji se javio za reč i ukazao na povredu Poslovnika, a potom je i poslanik Srpske stranke Zavetnici Dragan Nikolić potvrdio da se to zaista desilo.

“Ja želim da ukažem, recimo da je to i povreda dostojanstva, ali još niz članova Poslovnika su povređeni. Naime, uvidom u snimak sa glasanja i u ono što se dešava u sali, u 15:33 časova je poslanica poslaničke grupe Zavetnika glasala na svojoj jedinici i jedinice kolege koji nije bio u sali. To se vidi na snimku. Snimak možete da tražite od RTS-a. Ja sad znam da se oni druže u poslednje vreme sa ovim iz bivšeg režima koji su glasali iz Bodruma i Soluna, ali izgleda da se ta praksa nastavlja i u nekim drugim strankama”, rekao je Jovanov.

On je rekao da ne traži od Skupštine da se o tome izjasni, ali da treba videti da li postoje neke mere koje treba primeniti.

“Iskreno da vam kažem, iznenađen sam, proverićemo, ono što jeste važno to je da ne može da utiče na rezultat glasanja, pošto nijedno glasanje nije zavisilo od jednog glasa, ali ćemo da utvrdimo šta se desilo”, rekao je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

Poslanik Srpske stranke Zavetnici Dragan Nikolić je potvrdio da se to dogodilo.

“Evo, radi javnosti gospodine predsedniče, ovo što je primetio gospodin Jovanov. Ne želim da krijemo ništa, ja sam ovlastio koleginicu jer je moja kartica bila u jedinici…”, rekao je Nikolić, na šta se nadovezao Orlić rekavši mu da to o čemu on govori ne postoji kao mogućnost.

“To što govorite je nemoguće. To ne postoji, ni po Poslovniku, ni na koji drugi način. Da zamolim poslanike, ako je ikako moguće da se ponašaju ozbiljno, samo to mogu da vas zamolim. Vidim da se vi igrate i zabavljate kad se glasa o amadmanima, mislite da može da se radi svašta, to što radite, to su ozbiljne stvari”, rekao je Orlić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija