Politika

Italijanski sud će belgijskim vlastima predati osumnjičenu za skandal vezan za Katar

Komentari

Autor: Tanjug

19/12/2022

-

22:30

Italijanski sud će belgijskim vlastima predati osumnjičenu za skandal vezan za Katar
Tanjug/AP/Luca Bruno - Copyright Tanjug/AP/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski sud u Breši složio se danas da preda belgijskim vlastima Mariju Dolores Koleoni, osumnjičenu da je umešana u korupcionaški skandal vezan za Katar koji potresa Evropski parlament.

Apelacioni sud u Breši na severu Italije presudio je da nema osnova da se spreči transfer Koleoni, supruge bivšeg poslanika EU Pjera Antonija Pancerija, za koga briselski tužioci veruju da je jedan od glavnih "igrača" u navodnom korupcionaškom skandalu, preneo je Rojters.

Koleoni je, zajedno sa kćerkom Silvijom Panceri, bila u kućnom pritvoru više od nedelju dana u skladu sa nalogom za hapšenje koji je izdalo belgijsko pravosuđe.

Za njima se traga zbog navodnog učešća u kriminalnoj organizaciji, pranju novca i korupciji.

Belgijski tužioci sumnjiče poslanicu u Evropskom parlamentu iz Grčke Evu Kaili i druge da su primali mito od domaćina Svetskog prvenstva u Kataru u pokušaju da utiču na kreiranje politike Evropske unije.

Anđelo de Riso, advokat Pancerijeve supruge i kćerke rekao je 13. decembra da su njegovi klijenti kazali sudijama da ništa ne znaju o optužbama protiv njih i da nisu uradili ništa pogrešno.

Katar je juče ponovio da nije umešan u korupcionaški skandal u EU.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija