Politika

Vučić sa ruskim ambasadorom o KiM: Moskva ostaje dosledna podršci teritorijalnom integritetu Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/01/2023

-

11:12

Vučić sa ruskim ambasadorom o KiM: Moskva ostaje dosledna podršci teritorijalnom integritetu Srbije
Vučić sa ruskim ambasadorom o KiM: Moskva ostaje dosledna podršci teritorijalnom integritetu Srbije - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim događajima na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić je obavestio ambasadora Bocan-Harčenka o intenziviranju međunarodnih diplomatskih aktivnosti kad je reč o dijalogu Beograda i Prištine. I ovom prilikom je predsednik Vučić rekao da će Srbija nastaviti da bude čuvar mira i stabilnosti u regionu, zalažući se za poštovanje međunarodnog prava.

Ambasador Bocan-Harčenko je potvrdio da Ruska Federacija ostaje dosledna u podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i istakao u tom smislu važnost Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Predsednik Vučić je još jednom zahvalio na podršci koju Rusija u tom smislu pruža Srbiji u međunarodnim forumima.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su i o pitanjima iz domena bilateralnih odnosa, posebno kulturne saradnje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija