Politika

Poslanici danas glasaju o svim tačkama dnevnog reda

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2023

-

08:05

Poslanici danas glasaju o svim tačkama dnevnog reda
Poslanici danas glasaju o svim tačkama dnevnog reda - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Skupštine Srbije završili su u sredu uveče raspravu o amandmanima na set pravosudnih zakona, a o njima će se izjašnjavati danas.

Imajući u vidu da je ukupno podneto više od 1.000 amandmana, glasanje će potrajati više sati. Na dnevnom redu skupštinskog glasanja su 32 tačke dnevnog reda, a pored pet pravosudnih zakona, tu su i izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, izmene Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata, izmene Zakona o organizaciji nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine.

Poslanici će glasati i o izmenama Zakona o Ustavnom sudu, izmenama Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije, izmenama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Pored toga, poslanici će se izjašnjavati i o davanju garancije države za kredite Javnog preduzeća "Srbijagas" i regulisanju obaveza Srbije prema MMF-u. Na dnevnom redu je i više međunarodnih sporazuma, kao i izbor stalnog sastava Republičke izborne komisije.

 

Komentari (1)

Kiki

09.02.2023 13:23

Rusiji i treba ubaciti što teže sankcije da se smire jednom. Rusija i Putin da ostave na miru našu Srbiju. Nek idu svojim bolševičkim putem bez nas. Nikad nisu nam bila braća nego uvek su nas iskoristili a mi bili glupi i to nismo hteli videti.

Srbija