Politika

Hil: Srbija da uskladi politiku sa EU, ako je potrebno progutati gorku pilulu, bolje to uraditi odmah

Komentari

Autor: Fonet, Tanjug

09/03/2023

-

16:05

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil izjavio je da su skoro sve zemlje sveta zauzele stav da se Rusiji ne sme dozvoliti da nastavi da radi ono što čini u Ukrajini i da se nada da će se i Srbija prodružiti tim državama

Uz kontstaciju da je Srbija na putu ka Evropskoj uniji (EU), Hil je rekao da je potrebno da Beograd uskladi svoju politiku sa EU.

"Ako je potrebno progutati gorku pilulu, bolje to uraditi odmah", ocenio je Hil u izjavi novinarima u Institutu za majku i dete.

Hil je danas je u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta prisustvovao otvaranju Odeljenja za pulmologiju, koje je renovirano zahvaljujući donaciji Evropske komande Armije SAD. On je izjavio da će na tom odeljenju deci biti ponuđeni najbolja nega i lečenje koji se mogu dobiti na svetu.

"Institut za majku i dete je svetski priznat u oblasti pedijatrije. Posvećenost zaposlenih u Institutu omogućava ovakvu saradnju", rekao je Hil.

On je izjavio da svako ko je imao u porodici osobu sa problemima vezanim za plućna oboljenja zna kolika je važnost danas otvorenog odeljenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija