Politika

Obradović posle međustranačkog dijaloga: Neprecizni planovi medija o predstavljanju opozicije

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2021

-

17:38

Obradović posle međustranačkog dijaloga: Neprecizni planovi medija o predstavljanju opozicije
Obradović posle međustranačkog dijaloga: Neprecizni planovi medija o predstavljanju opozicije - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas posle sastanka Radne grupe za međustranački dijalog, da su javni servisi RTS i RTV dostavili svoje planove informativnih programa u kojima, kako je rekao, ima pomaka u vezi sa predstavljanjem opozicije, ali je ocenio da planovi nisu baš precizni.


Obradović je novinarima rekao da predstavnici opozicije sada čitaju te planove i da očekuje da će naredne nedelje imati neki novi sastanak ili pomak na tom polju.

Inače, učesnici Radne grupe su danas razgovarali o izlasku nacionalnih manjina na izbore, kao i o medijima. Obradović je rekao da je opozicija kao ključni problem navela lažne manjinske liste iza kojih se, kako je rekao, kriju oni koji ne pripadaju manjinskim organizacijama.

"Sastanku nisu prisustvovali urednici sa pojedinih nacionalih frekvencija, a trebalo je"

Prema njegovim rečima, sastanku je trebalo da prisustvuju i urednici televizija sa nacionalnom frekvencijom i štampanih medija u kojima država ima deo vlasništva, odnosno Novosti i Politika, a da su se pojavili samo urednici televizija B92 i Prve.

Očekuje da će sa ostalima razgovarati sledeće nedelje. Obradović kaže da je sada na redu vlast koja treba da odgovori na sva pitanja opozicije i da bi sporazum, ukoliko dođe do saglasnosti, mogao da bude postignut do kraja jula.

Kaže da će sutra na dijalogu sa evroparlamentarcima postaviti pitanje zašto se taj "koslosek dijaloga" toliko odlaže i, kako je rekao, pokušaće da ga ubrza.
 

Preporuka za vas

Zukorlić posle međustranačkog dijaloga o strankama manjina: Kako izbeći zloupotrebe i diskriminacije
Stojanović o dijalogu sa evroparlamentarcima: Važno je što će za istim stolom biti vlast i "bojkot opozicija"

Komentari (0)

Srbija