Politika

Eparhija raško–prizrenska: Ožalošćeni smo reakcijom Čekua i zabranom dolaska Đokoviću na Kosovo

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2023

-

18:25

Eparhija raško–prizrenska: Ožalošćeni smo reakcijom Čekua i zabranom dolaska Đokoviću na Kosovo
Eparhija raško–prizrenska: Ožalošćeni smo reakcijom Čekua i zabranom dolaska Đokoviću na Kosovo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Eparhija raško–prizrenska saopštila je danas da je duboko ožalošćena izjavom ministra kulture i sporta kosovske vlade Hajrule Čekua da zakonski moguć dolazak na Kosovo i Metohiju najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokoviću jer nije primio vakcinu protiv kovida, iako, kako napominje, ta zakonska obaveza nije na snazi već više od godinu dana.

Đoković je izrazio želju da krsti svoju decu u jednoj od svetinja na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče, navodi se u saopštenju Eparhije objavljenom na sajtu SPC u kojem se ocenjuje da je neprimerena reakcija Čekua, koji je na Tviteru napisao "Nema vakcine-nema ulaska" i podelio vest da je Đoković za italijanski Korijere dela sera rekao da bi voleo da se vrati na KiM. 

"Molimo se Bogu da se ovo pitanje reši u skladu s pravom slobodnog kretanja svih građana i verskih sloboda svih jer ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci", poručila je Eparhija raško–prizrenska.

Iz Eparhije raško-prizrenske napominju da nosioci poruke mira, kakvi su patrijarh Porfirije i Đoković, samo doprinose suživotu Albanaca, Srba i drugih naroda "noseći blagoslov za sve one koji ovde žive".

 

Preporuka za vas

Srpska lista i Eparhija raško-prizrenska uputili su saučešće porodicama poginulih u nesreći u Hrvatskoj

Komentari (0)

Srbija