Politika

Petković sa ambasadorima Nemačke i Francuske o situaciji na Kosovu

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2023

-

15:37

Petković sa ambasadorima Nemačke i Francuske o situaciji na Kosovu
Pjer Košar, Petar Petković i Anke Konrad - Copyright kim.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je ambasadorku Nemačke Anke Konrad i ambasadora Francuske Pjera Košara upoznao sa situacijom i hronologijom događaja na Kosovu.

"Petković je sagovornike upoznao sa trenutnom bezbednosnom situacijom u pokrajini, s posebnim osvrtom na jučerašnje događaje čiji je glavni vinovnik Aljbin Kurti hteo da zapali, ne samo sever Kosova i Metohije, već čitav region uvuče u sukob",  saopšteno je iz Kancelarije.

Petković je naglasio da je sve što se dešavalo juče i proteklog vikenda, direktna posledica niza jednostranih poteza Prištine na koje Beograd konstantno upozorava.

Direktor Kancelarije za KiM je sagovornike upoznao sa detaljnom hronologijom jučerašnjih događaja.

Istakao je da je sve to moglo biti sprečeno da je Kfor ispunio svoj mandat i u petak sprečio nelegalne i nelegitimne gradonačelnike, kao i pripadnike specijalne policije da zauzmu srpske objekte na severu. 

kim.gov.rs

 

"Lažni gradonačelnici moraju da napuste te objekte, jer tu nemaju šta da rade, kao što Kurtijevi specijalci nemaju šta da traže na severu KiM", naglasio je Petković. 

"Srbi su odlučni da brane svoje pravo na ostanak i opstanak na KiM i Beograd će zajedno sa njima nastaviti da se zalaže za očuvanje trajnog mira i stabilnosti u pokrajini i regionu, od čega su nas jučerašnji događaji, izazvani jednostranim potezima Prištine i nasiljem nad srpskim stanovništvom, ozbljno udaljili", zaključio je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija