Politika

Vučić posetio igumaniju Pećke patrijaršije: "Srbija će učiniti sve za naš narod na KiM"

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2023

-

11:49

Vučić posetio igumaniju Pećke patrijaršije: "Srbija će učiniti sve za naš narod na KiM"
Vučić posetio igumaniju Pećke patrijaršije: "Srbija će učiniti sve za naš narod na KiM" - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je jutros na Institutu za ortopediju Banjica igumaniju Pećke patrijaršije mati Haritinu i, kako je naveo, obećao joj da će država Srbija učiniti sve za naš narod na Kosovu i Metohiji.

"Posetio sam jutros mati Haritinu, hrabru i dostojnu igumaniju Pećke patrijaršije, naše duhovne loze i svetionika u ovim preteškim vremenima. Poželeo sam joj od Boga zdravlje i brz oporavak posle operacije, jer spokojan i vedar duh već ima. Rekla mi je da jedva čeka da se vrati u našu svetinju koja je vekovima okupljala verni narod, čuvala srpsko ime, veru i običaje, predajući najviše duhovne vrednosti pokoljenjima na ponos i ohrabrenje tokom najvećih istorijskih izazova", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

"Obećao sam joj da će država Srbija učiniti sve za naš narod na Kosovu i Metohiji, kojem i ona svakoga dana posvećuje svoje molitve", naveo je predsednik Vučić.

 

Komentari (0)

Srbija