Politika

Martinović: O mojoj smeni odlučuju stranka, Vlada i Skupština

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2023

-

16:00

Martinović: O mojoj smeni odlučuju stranka, Vlada i Skupština
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović rekao je da će o njegovoj eventualnoj smeni odlučiti stranka kojoj pripada i Vlada Srbije, kao i većina u Narodnoj skupštini i dodao da on kao ministar nastavlja redovne planirane aktivnosti.

Odgovarajući na pitanja novinara tokom obilaska poplavljenih područja u Topoli on je podsetio da je uputio izvinjenje svim građanima Srbije koji su osetili pogodjenim njegovom izjavom u skupštini.

"Što se tiče moje smene, rekao sam, mene je na funkciju ministra predložio Aleksandar Vučić i njemu sam se prvo izvinio zbog moje izjave a da li ću biti smenjen o tome će odlučiti i stranka kojoj pripadam i Vlada Republike Srbije kao i većina u Narodnoj skupštini“, rekao je Martinović.

Ponovio je da nije imao nameru da uvredi bilo kog čoveka koji nema ili ne može da ima decu.

"To što sam rekao je u velikoj meri izvučeno iz konteksta ali sam svestan da je u jednom delu javnosti ta izjava protumačena na način da ja lično imam nešto protiv ljudi koji nemaju decu, a nemam. I svestan sam da je ta izjava nanela odredjenu političku štetu i predsedniku Republike i Vlade", naveo je Martinović.

Dodao je da će njegovo ministarstvo nastaviti redovne aktivnostima i pomagati lokalnim samoupravama.

"Što se mene tiče, svim građanima Srbije želim sve najbolje i da svi zajedno prevazidjemo ovu tešku situaciju koja nas je snašla usled elementarnih nepogoda i da omogućimo da se život u Srbiji nastavi dalje i da rešimo ove probleme koji su prouzrokovani velikim kišama. To je naš posao, da rešavamo probleme građana", poručio je Martinović.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Lazar

10.07.2023 17:58

Ako mu nije jasno, o njegovoj smeni odlučuje onaj koji odlučuje o svemu

Srbija