Politika

Đukanović: Martinović reagovao pomalo neprimereno, ubeđen sam da je hteo da se izvini

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/07/2023

-

14:43

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović rekao je da je ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović imao nameru da se izvini zbog svoje izjave, ali da mu poslanici opozicije na sednici Narodne skupštine jutros nisu dali priliku. On je dodao i da je Martinović "reagovao pomalo neprimereno".

Sednica Skupštine Srbije od jutros je bila na ivici incidenta, a na početku je deo opozicije je udarao u klupe, držao transparente i vikao "napolje, napolje", kao i "ostavka, ostavka". Poslanici opozicije su, naime, tražili da Martinović napusti sednicu jer je prethodnog dana "prebrojavao decu poslanika". 

"Ja hranim troje dece, pa šta vi hoćete da kažete da samo vi imate i volite decu? Hoćete da sada nabrajamo ko od vas niti je u braku niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, mače i zlatnu ribicu ribicu. Kako vas bre nije sramota", izjavio je Martinović u utorak na sednici obraćajući se opozicionim poslanicima.

Reagujući na dešavanja u skupštini, Đukanović je za Euronews Srbija rekao da je "ovo pokušaj jednog dela opozicije da ekstremizuje svoje birače".

"Očigledno je da jenjava protest, da ne ide baš najbolje i onda očajnički su tražili povod. Moram da kažem da sam vrlo ponosan na poslanike SNS, nijedan nije ustao, nismo naseli na tu provokaciju jer njihova želja je bila da sada mi stanemo da odbranimo ministra Martinovića da dođe do konflikta, tuče što bi njima naravno pogodovalo da se predstave kao žrtve, tako da nismo naseli", rekao je on.

Na pitanje da li misli da je Martinović u svojoj izjavi možda preterao, Đukanović kaže da je saglasan.

"Složiću se da je preterao i ja mislim da je on imao čak nameru da se izvini jutros, međutim nisu mu dali čak ni priliku. Moram da kažem, pošto sam ja bio svedok šta se dogodilo, on je na jedno zaista odvratno, primitivno dobacivanje poslanika Milivojevića odreagovao i slažem se morao je da se suzdrži, a sad svi smo od krvi i mesa i kad trpite svaki dan da ste vi krivi što su deca u Ribmikaru pobijena, da vi ne volite decu, a oni vole, dogodilo se što se dogodilo, on je odreagovao burno, ali stvarno je bila najgora moguća prozivka od strane poslanika Milivojevića koji inače radi to sve vreme. Gospodin Martinović reagovao pomalo neprimereno, ja sam ubeđen da je imao želju da se izvini, jutros mu nisu dali priliku", naveo je Đukanović.

Podetimo, posle meteža u skupštini predsednik parlamenta Vladimir Orlić odredio je pauzu za konsultacije, a kako je rekao poslanik Zajedno-Moramo Radomir Lazović nakon toga, sednica će biti nastavljen bez prisustva Martinovića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija