Politika

Dačić: Vučić sledeće sedmice u Skupštini sa opozicijom

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2021

-

11:17

Dačić: Vučić sledeće sedmice u Skupštini sa opozicijom
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić sledeće nedelje ponovo doći u parlament da razgovara sa opozicionim strankama koje žele dijalog bez stranaca.


"Dogovorili smo se da imamo i partijski sastanak između SPS i SNS o saradnji na predstojećim izborima", rekao je Dačić za TV Hepi.

On je dodao da je jako bitno da se naprave politički dogovori.

"Višestranačka politika bi trebalo da se vrati u parlament. U tom smislu smo imali dva kraka dijaloga. Jedno bez evropskih parlamentaraca, drugo sa. Evropski parlamentarci nisu mogli da putuju zbog kovida. Ovo je prvi put da su došli. Dijalog će se nastaviti u septembru. Rok nam je do 1. oktobra da se postigne dogovor oko toga", naveo je Dačić.

Dačić je kazao i da SNS i SPS nemaju problem da sakupe 10.000 overenih potpisa, podsetivši da se ti prikupljeni glasovi ne overavaju kod notara.

"Sada je napravljen iskorak, olakšano je da ne mora da se overava kod notara jer sve to veoma košta, a neke male opštine na primer nemaju ta sredstva. Finansije su takođe bile tema dijaloga. Oko nekih tema se slažemo, oko nekih ne", rekao je Dačić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija