Fokus

Trampov advokat optužio državnog tužioca Njujorka da "sve ignoriše"

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2023

-

13:50

Trampov advokat optužio državnog tužioca Njujorka da "sve ignoriše"
Trampov advokat optužio državnog tužioca Njujorka da "sve ignoriše" - Copyright Tanjug AP/Alex Brandon, File

veličina teksta

Aa Aa

Advokat Donalda Trampa, Kristofer Kis optužio je državnog tužioca Njujorka Leticiju Džejms da "sve ignoriše" tokom građanske tužbe zbog navodne sistematske prevare koju je izveo Tramp u okviru svoje porodične kompanije.

Trampov advokat je izneo svoju optužbu tokom ročišta u državnom sudu u Njujorku, samo 10 dana pre suđenja zakazanog za 2. oktobar, prenosi Rojters.

Sudija Artur Engoron koji vodi postupak razmatra argumente koje su izneli Trampovi sinovi Donald mlađi i Erik i Trampova organizacja tražeći od suda da odbaci slučaj jer niko nije prevaren ni oštećen, a potraživanja su zastarela.

Suprotno njihovim tvrdnjama, Džejmsova traži da okrivljeni odgovaraju za prevaru. Sudija Engoron planira da donese odluku o zahtevima dve strane 26. septembra, sugerišući da je reč o većim principima.

"Činjenica da niko nije oštećen ne znači da će slučaj biti odbačen", rekao je on na ročištu koje je trajalo skoro pet sati.

Tramp ima veliku prednost u trci za republikansku predsedničku nominaciju 2024. godine uprkos tome što se suočava sa četiri krivične tužbe, u kojima se izjasnio da nije kriv.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet