Fokus

Iranski ministar: Ne shvatamo ozbiljno Netanjahuove pretnje

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2023

-

22:47

Iranski ministar: Ne shvatamo ozbiljno Netanjahuove pretnje
Tanjug/AP/Hassan Ammar - Copyright Tanjug/AP/Hassan Ammar

veličina teksta

Aa Aa

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan izjavio je da je "cionistički režim" opterećen višeslojnim unutrašnjim krizama i da niko ozbiljno ne shvata antiiranske pretnje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

"Bilo mi je zanimljivo da su zvaničnici iz različitih zemalja, koji su prisustvovali zasedanju Generalne skupštine UN, Netanjahuovo ponašanje nazivali šalom", rekao je Amirabdolahijan na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku u nedelju.

On je citirao jednog od zvaničnika koji je rekao da Netanjahu "ovde donosi svoje crteže iz detinjstva“ da ih pokaže na sednici, prenosi agencija Irna.

Iranski ministar spoljnih poslova je takođe rekao da, kako je naveo, "nelegitimni cionistički režim" i njegov premijer nisu u stanju da sprovedu svoje antiiranske pretnje.

"Da su mogli nešto da urade, ne bi koristili ovu retoriku i metod", dodao je on.

Tokom govora na sednici Generalne skupštine UN u petak, Netanjahu je upozorio na "nuklearnu pretnju Irana" i optužio Teheran da troši "milijarde na naoružavanje svojih terorističkih zastupnika".

"Sve dok sam premijer Izraela, učiniću sve što je u mojoj moći da sprečim Iran da dobije nuklearno oružje", rekao je on.

Iranska diplomatska delegacija u UN izjavila je u subotu da je govor izraelskog premijera bio poput "komedije".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet