Fokus

Majk Pens odustao od kandidature za predsednika SAD

Komentari

Autor: Fonet

28/10/2023

-

21:21

Majk Pens odustao od kandidature za predsednika SAD
Tanjug/AP/Patrick Semansky - Copyright Tanjug/AP/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki potpredsednik Majk Pens odustao je od kampanje za republikanskog kandidata na predsedničkim izborima zbog zaostajanja u anketama i finansijskih izazova, ali je obećao da će pomoći da se izaberu "principijelni republikanski lideri“.

"Posle mnogo molitvi i razmatranja, odlučio sam da danas obustavim svoju kampanju za predsednika", rekao je Pens na godišnjoj konferenciji Republikanske jevrejske koalicije u Las Vegasu, prenosi CNN.

U Pensovoj kampanji postojala je velika zabrinutost da se neće kvalifikovati za treću fazu debate sledećeg meseca, rekao je izvor iz stranke za CNN.

To je bilo ključno za njegovu odluku, a prikupljanje sredstava ove nedelje bio je dodatni razlog. Jednostavno nije bilo dovoljno donatora, rekao je jedan republikanski savetnik.

"Napuštam kampanju, ali dozvolite mi da vam obećam da nikada neću napustiti borbu za konzervativne vrednosti i nikada neću prestati da se borim za izbor principijelnih republikanskih lidera na svaku funkciju u zemlji", rekao je Pens.

Njegov izlazak iz trke pokazuje da je današnja Republikanska stranka odavno napustila onu vrstu konzervativizma koji on predstavlja, jer ga je preoblikovao bivši predsednik Donald Tramp, koji je i dalje najveći favorit u trci, uprkos brojnim pravnim problemima koje ima, navodi CNN.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet