Fokus

Netanjahu: Veliki međunarodni pritisak zbog rata Izraela protiv Hamasa

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2023

-

22:59

Netanjahu: Veliki međunarodni pritisak zbog rata Izraela protiv Hamasa
Netanjahu: Veliki međunarodni pritisak zbog rata Izraela protiv Hamasa - Copyright Tanjug/Abir Sultan/Pool Photo via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da postoji veliki međunarodni pritisak zbog protivljenja izraelskom ratu protiv Hamasa.

On je rekao da je Izrael "eliminisao hiljade terorista", uključujući visoke komandante i uništio komandna mesta i tunele.

"Idemo napred punom snagom", istakao je Netanijahu na konferenciji za novinare, preneo je "Times of Israel".

Dok Izrael ima podršku SAD i drugih za rat koji je u toku, "postoji sve veći pritisak na nas, u SAD i drugim zemljama", kazao je on.

Netanijahu je rekao da je Izrael na sve načine ignorisao zahteve sa mnogih strana, uključujući pritisak da ne pokrene kopnenu invaziju, da se ne ide u grad Gazu, a zatim da se ne ide u bolnicu Al Šifa. 

On je kazao da je Izrael bio nepokolebljiv.

"Pritiskali su nas i da pristanemo na potpuni prekid vatre. Odbili smo. I jasno sam stavio do znanja da ćemo pristati samo na privremeni prekid vatre i samo u slučaju da nam vrate naše taoce", naglasio je Netanjahu.

On je rekao da zajedno sa svojim kolegama odbija pritisak i jasno stavlja do znanja svetu da će Izrael nastaviti da se bori do pobede dok ne uništi Hamas i ne vrati svoje taoce kući.

"Insistiramo na našim suštinskim bezbednosnim i diplomatskim interesima... suočeni sa velikim protivljenjem. Kada naši neprijatelji i naši prijatelji prepoznaju naš čvrst stav, kada ga čuju u intervjuima za međunarodne medije i u razgovorima sa liderima, dobijamo neophodan manevarski prostor za nastavak operacije. Ovo se ne može uzeti zdravo za gotovo", istakao je Netanjahu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet