Fokus

Tramp sa guvernerom Teksasa na meksičkoj granici najavio strožije antimigracione mere

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2023

-

22:01

Tramp sa guvernerom Teksasa na meksičkoj granici najavio strožije antimigracione mere
Tramp sa guvernerom Teksasa na meksičkoj granici najavio strožije antimigracione mere - Copyright Tanjug/AP/Eric Gay

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp posetio je danas američko-meksičku granicu zajedno sa guvernerom američke države Teksas Gregom Abotom i obećao da će, nakon što osvoji drugi predsednički mandat 2024, uvesti strože antimigracione mere.

"Potreban nam je predsednik koji će obezbediti granicu, potreban nam je Donald Tramp kao naš predsednik SAD", rekao je Abot, dugogodišnji Trampov saveznik, okupljenoj grupi od oko 150 ljudi u hangaru aerodroma u Edinburgu u Teksasu, preneo je AP.

Tramp, koji je favorit za republikansku predsedničku nominaciju 2024. godine, rekao je da će pobediti demokratskog predsednika Džozefa Bajdena sledeće godine i da će mnogo olakšati posao Teksasu u čuvanju američke granice.

"Moći ćete da se fokusirate na druge stvari u Teksasu", rekao je Tramp u Edinburgu koji se nalazi oko 50 kilometara od granice sa Meksikom.

Tramp i Abot su prethodno posetili vojnike Nacionalne garde Teksasa koji će biti stacionirani na granici za Dan zahvalnosti.

Tramp i Abot su delili vojnicima takose i rukovali se i slikali sa njima.

Tramp je rekao u subotu u američkoj državi Ajovi da će prvog dana povratka u Belu kuću prekinuti politiku otvorenih granica administracije predsednika Džozefa Bajdena, zaustaviti, kako je naveo, invaziju na južnu američku granicu i "započeti najveću operaciju deportacije u američkoj istoriji".

Očekuje se da će Abot uskoro potpisati zakon koji omogućava policajcima da hapse migrante za koje se sumnja da su ilegalno ušli u zemlju i ovlašćuje sudije da ih efikasno deportuju.

Prema anketi, koja je sprovedena u septembru, Tramp je efikasnije od Bajdena rešavao pitanja imigracije i bezbednosti granica sa 52 odsto podrške ispitanika u odnosu 28 odsto koliko je dobio sadašnji američki predsednik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet