Fokus

UN povećao sadržaj paketa hrane za Rohindža izbeglice u Bangladešu

Komentari

Autor: Tanjug

02/01/2024

-

13:53

UN povećao sadržaj paketa hrane za Rohindža izbeglice u Bangladešu
UN povećao sadržaj paketa hrane za Rohindža izbeglice u Bangladešu - Copyright Tanjug/AP/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Ujedinjene nacije uvećale su od Nove godine sadržaj paketa hrane za Rohinja izbeglice u Bangladešu, koji će sada vredeti 10 dolara mesečno, saopštio je danas Svetski program za hranu (WFP), zahvalivši donatorima na pomoći.

"Donatorska zajednica je ostala uz Rohinje, zahvaljujući čijim velikodušnim doprinosima sada možemo priuštiti ovo povećanje i u WFP paket pomoći dodamo lokalno uzgajani pirinač", istakao je direktor agencije u Bangladešu Dom Skalpeli, navodi se u saopštenju, istakavši prethodno da je situacija sa hranom u kampovima u kojima su smeštene izbeglice iz Mjanmara "zabrinjavajuća".

Svetski program za hranu je u martu prošle godine smanjio pakete hrane za izbeglice sa 12 dolara na 10 dolara, a zatim ponovo, u junu, na 8 dolara mesečno, usled teške finansijske krize, prenosi Rojters.

Time je protekle godine cena paketa smanjena za trećinu, pošto je WFP sakupio manje od polovine od 876 miliona dolara koliko je bilo potrebno za njihovu podršku.

Skoro milion pripadnika muslimanske manjine iz Mjanmara žive u kampovima od bambusa i plastike u pograničnom okrugu Bangladeša, Koks Bazaru, od kojih je većina iz svoje zemlje pobeglo 2017. godine od vojnog obračuna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet