Fokus

Navaljni se oglasio iz zatvora "Polarni vuk": Još uvek nije bilo hladnije od minus 32 stepena

Komentari

Autor: Tanjug

09/01/2024

-

16:28

Navaljni se oglasio iz zatvora "Polarni vuk": Još uvek nije bilo hladnije od minus 32 stepena
Navaljni se oglasio iz zatvora "Polarni vuk": Još uvek nije bilo hladnije od minus 32 stepena - Copyright Tanjug/AP/Pavel Golovkin

veličina teksta

Aa Aa

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni uputio je danas ironičnu pohvalu polarnim uslovima u zatvoru severno od arktičkog kruga, gde je preseljen neposredno pre Božića.

On je smešten u zatvorsku koloniju IK-3 u Harpu, u sibirskom regionu Jamal-Nenec, oko 1.900 kilometara severoistočno od Moskve, navodi Rojters.

U objavi na platformi Telegram, Navaljni je rekao da je stavljen u kažnjeničku ćeliju zbog lošeg vladanja čim je napustio karantin u takozvanoj zatvorskoj koloniji "Polarni vuk”.

"Još uvek nije bilo hladnije od minus 32 stepena. Ništa ne okrepljuje kao šetnja Jamalom u 6:30 ujutru", poručio je Navaljni u sarkastičnoj objavi.

Objavio je i sliku dvorišta u kojem se šeta, gde se može uočiti betonski zid sa metalnim šipkama na vrhu. Navaljni je spomenuo scenu u filmu "Povratnik" iz 2015. u kojoj se Leonardo di Kaprio skriva u lešini konja, prenosi Rojters.

"Mislim da to ovde ne bi uspelo. Mrtav konj bi se smrznuo za 15 minuta. Ovde nam treba vruć, prženi slon", dodao je Navaljni.

"Polarni vuk" smatra se jednim od najstrožih zatvora u Rusiji gde je najveći broj zatvorenika osuđen za teške zločine.

Zime su tamo oštre, a ocečkuje se da temperature padnu na oko minus 28 stepeni Celzijusa tokom nedelje.

Aleksej Navaljni prebačen je u ovu koloniju krajem decembra prošle godine, nakon što se dve nedelje nije znalo gde se nalazi, a njegovi saradnici su bili zabrinuti jer ga nije bilo na spisku zatvorenika u regionu Vladimir, 300 kilometara istočno od Moskve, gde je prvobitno služio kaznu od 30 godina zatvora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet