Fokus

SAD: Rekli smo vam šta će se dogoditi; Rusija: Informacije su bile "opšte prirode"

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2024

-

10:22

SAD: Rekli smo vam šta će se dogoditi; Rusija: Informacije su bile "opšte prirode"
SAD: Rekli smo vam šta će se dogoditi; Rusija: Informacije su bile "opšte prirode" - Copyright Tanjug AP/Alexander Avilov/Moscow News Agency via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ruske specijalne službe dobile su od SAD informacije o terorističkoj zaveri, ali su ti podaci bili opšte prirode, bez  konkretnih detalja, rekao je za TASS izvor iz specijalnih službi.

Nakon izjave portparolke Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Adrijen Votson da su SAD podelile informacije sa ruskim vlastima o planiranju terorističkog napada u Moskvi, izvor u ruskim specijalnim službama je rekao da su "takve informacije zaista primljene", ali da su bile  "opšte prirode, bez ikakvih specifičnosti".

Upozorenje SAD od 7. marta da bi ekstremisti mogli da izvedu napad u Moskvi bilo je u vezi sa terorističkim napadom na Krokus siti hol u ruskoj prestonici, piše Nwe York Times, pozivajući se na neimenovane izvore.

Ambasada SAD u Rusiji upozorila je američke građane početkom marta da izbegavaju velika okupljanja u Moskvi zbog izveštaja prema kojima ekstremisti imaju neposredne planove za napad.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet