Fokus

Zaoštrena retorika Irana i Izraela: Teheran preti odmazdom, Halevi kaže - spremni smo

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2024

-

20:12

Zaoštrena retorika Irana i Izraela: Teheran preti odmazdom, Halevi kaže - spremni smo
Zaoštrena retorika Irana i Izraela: Teheran preti odmazdom, Halevi kaže - spremni smo - Copyright EPA-EFE/ATEF SAFADI

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik štaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) general-potpukovnik Herci Halevi izjavio je danas da je izraelska vojska pripremljena da deluje protiv Irana i u napadu i u odbrani, odgovarajući na pretnje Teherana da će odgovoriti na ubistvo najvišeg oficira Korpusa Iranske revolucionarne garde u Siriji koje je navodno počinio Izrael, 

"Pripremili smo se za ovo, imamo dobre odbrambene sisteme, znamo kako da snažno delujemo protiv Irana na bližim i udaljenim mestima", naveo je Halevi, preneo je Tajms of Izrael.

Halevi ističe da je od početka rata u Pojasu Gaze, Iran pokušavao da se sakrije od direktnog učešća u njemu, ali da se zna da Teheran usmerava i finansira svoje zastupnike u regionu, od militantne grupe Hezbolah u Libanu, preko Judeje i Samarije do Jemena.

"Iran ne preti samo Izraelu, već celom zapadnom i arapskom svetu, Iran je bio i ostao veliki globalni problem", naveo je Halevi.

Halevi je istakao da je Izrael u ratu na više frontova i da izraelska vojska mora da bude uvek spremna.

"Trupe IDF su pripremljene i deluju u svim arenama, na jugu, na severu, u Judeji i Samariji i na udaljenijim arenama", rekao je Halevi.

Prema njegovim rečima, Izrael sarađuje sa SAD i strateškim partnerima u regionu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet