Fokus

Rusija prodaje oružje zemljama oko Avganistana

Komentari

Autor: Tanjug

26/08/2021

-

13:20

Rusija prodaje oružje zemljama oko Avganistana
Avganistan - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je spremna da proda oružje državama oko Avganistana, saopštio je Aleksandar Mihejev, šef ruske državne agencije za izvoz, Rosoboroneksport.


Moskva je saopštila da je dobila nove narudžbine za oružje i helikoptere od centralnoazijskih država koje se graniče sa Avganistanom, nakon što su talibani preuzeli vlast u Kabulu, preneo je "Gardijan".

"Radimo na porudžbinama oružja iz tog regiona vezanih za kupovinu ruskih helikoptera, oružja i modernih graničnih zaštitnih sistema", kazao je Mihejev, a prenela agencija RIA novosti.

"Gardijan" ocenjuje da je Rusija "umereni optimista" kada je reč o novom režimu u Kabulu, ali dodaje i da je Moskva upozorila zemlje oko Avganistana da im ulaze militanti predstavljajući se kao izbeglice.

Uzbekistan i Tadžikistan su ranije ovog meseca odradili zajedničke vojne vežbe sa Rusijom, u blizini granica sa Avganistanom.

Talibani su rekli da ne predstavljaju pretnju centralnoazijskim zemljama, međutim, zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza iz regiona su prethodno bile meta napada saveznika avganistanskih islamista.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet