Fokus

Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće organizuje razgovore sa 30 zemalja o borbi protiv sajber kriminala

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2021

-

22:47

Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće organizuje razgovore sa 30 zemalja o borbi protiv sajber kriminala
Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće organizuje razgovore sa 30 zemalja o borbi protiv sajber kriminala - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Američki savetnici za nacionalnu bezbednost okupiće ovog meseca zvaničnike iz 30 zemalja, sa kojima će razgovarati o borbi protiv rastuće pretnje traženja otkupnina i drugog sajber kriminala, izjavio je danas predsednik SAD Džozef Bajden.

Onlajn sednica, čiji će domaćin biti Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće, imaće za cilj i poboljšanje saradnje u sprovođenju zakona o pitanjima poput nezakonite upotrebe kripto valute, naveo je Bajden u saopštenju, preneo je AP.

Njegova administracija podigla je odgovor na sajber bezbednost na najviše nivoe posle niza napada ove godine koji su pretili da destabilizuju američke zalihe energije i hrane.

Bajdenova administracija nada se da će njihova nova neformalna grupa, koju nazivaju Inicijativa za borbu protiv otkupnine, ojačati njihov diplomatski napor koji je uključivao direktne razgovore sa Rusijom, kao i sa NATO i Grupom sedam industrijski najrazvijenijih zemalja na svetu (G7).

Administracija se sve više fokusirala na blokiranje optužbi koje naziva kineskom zlonamernom sajber aktivnošću, što je Peking negirao. Za sada nije jasno koje zemlje će učestvovati, niti kada će sastanak biti održan.

Preporuka za vas

Velike kompanije sve češće na meti hakera: Pet velikih sajber napada koji su izazvali najveću pažnju od početka godine

Komentari (0)

Svet