Tehnologija

Fejsbuk uložio 13 milijardi dolara u bezbednost

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2021

-

20:45

Fejsbuk uložio 13 milijardi dolara u bezbednost
AP/Noah Berger - Copyright AP/Noah Berger

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Fejsbuk je danas saopštila da je od 2016. godine uložila više od 13 milijardi dolara u bezbednost i bezbednosne mere, reagujući na navode "Vol strit džornala" da kompanija nije uspela da popravi "štetne efekte platforme" koje su uočili analitičari.

Gigant društvenih mreža ističe da na bezbednosti danas radi 40.000 ljudi, dok ih je pre pet godina bilo 10.000, prenosi Rojters.

"Vol strit džornal" je prošle nedelje pozivajući se na stručnu reviziju internih dokumenata kompanije, objavio da je Fejsbuk umanjio negativne efekte svoje aplikacije Instagrama na mlade korisnike i da je slabo reagovao na upozorenja zaposlenih zbog načina na koji platformu u zemljama u razvoju koriste trgovci ljudima.

"U prošlosti nismo dovoljno rano počeli da se bavimo bezbednosnim izazovima u procesu razvoja proizvoda, ali smo iz temelja promenili taj pristup", kaže se u saopštenju Fejsbuka.

Kompanija je dodala da je njena tehnologija veštačke inteligencije pomogla u blokiranju tri milijarde lažnih računa u prvoj polovini ove godine, kao i da je uklonila više od 20 miliona tekstova s lažnim sadržajem o koronavirusu i vakcinama.

Fejsbuk ističe da sada uklanja 15 puta više sadržaja koji krše njene standarde o govoru mržnje na Fejsbuku i Instagramu nego u trenutku kada su to počeli da objavljiuju 2017. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin