Fokus

Istraga zbog pucjave na snimanju filma "Rust" - policija Novog Meksika traži mobilni Aleka Boldvina

Komentari

Autor: Tanjug

09/01/2022

-

08:50

Istraga zbog pucjave na snimanju filma "Rust" - policija Novog Meksika traži mobilni Aleka Boldvina
Istraga zbog pucjave na snimanju filma "Rust" - policija Novog Meksika traži mobilni Aleka Boldvina - Copyright Tanjug/AP/Jim Weber; Profimedia; Screenshot/BBC

veličina teksta

Aa Aa

Policija Novog Meksika zatražila je pomoć od njujorških vlasti kako bi dobila mobilni telefon glumca Aleka Boldvina u sklopu istrage smrtonosne pucnjave na snimanju filma "Rust", više od tri nedelje nakon što su detektivi zahtevali da pretraže telefon.

Sudija za prekršaje u Santa Feu, Dejvid Segura, 16. decembra odobrio je nalog za pretres koji je omogućio lokalnoj policiji da pretraži Boldvinov iPhone u potrazi za dokazima važnim za istragu ubistva snimateljke Haline Hačins, 21. oktobra prošle godine na snimanju vesterna "Rust".

To se, međutim, do sada nije dogodilo, rekli su zvaničnici.

"Šerifova kancelarija ne poseduje telefon", rekao je portparol šerifa okruga Santa Fe, Huan Rios.

"Telefon je u Njujorku, kod gospodina Boldvina", dodao je on.

Boldvinov dom nalazi se u Hemptonsu, u okrugu Safolk u Njujorku.

Ubrzo pošto su osvanilu naslovi u gotovo svim svetskim medijima da policija traga za telefonom, glumac se na društvenoj mreži oglasio rečima da poštuje istragu, te da nema govora o tome da ne sarađuje sa predstavnicima zakona iako nije predao svoj telefon.

"Ovo je sve jedan proces, koji uključuje istragu koja se sprovodi u dve različite države i zato je potrebno ispoštovati sve važeće procedure. Mora se tačno precizirati šta se želi, ne može neko da vam dođe i samo uzme telefon na kome su vaše fotografije, ljubavne poruke koje ste razmenili sa suprugom...", poručio je Boldvin u snimku koji je postavio na Instagramu i zaključio rečima: "Svaka zlonamerna aluzija da se ne pridržavam naređenja, naloga ili zahteva, je s****, obična laž."

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet