Fokus

Erdogan stigao u Abu Dabi: Cilj razviti zamah u saradnji Turske i UAE

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2022

-

19:52

Erdogan stigao u Abu Dabi: Cilj razviti zamah u saradnji Turske i UAE
Redžep Tajip Erdogan i Muhamed bin Zajed al Nahjan - Copyright Tanjug/AP/Jon Gambrell

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je danas u Ujedinjene Arapske Emirate, javili su državni mediji. Erdogana je dočekao princ prestolonaslednik Abu Dabija Mohamed bin Zajed al-Nahjan, koji je posetio Ankaru prošlog novembra kada su potpisani investicioni sporazumi vredni više milijardi dolara, preneo je Rojters.

"Tokom ove posete cilj nam je da razvijemo zamah koji smo uhvatili sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da preduzmemo neophodne korake da se veze vrate na nivo koji zaslužuju", rekao je Erdogan novinarima na istanbulskom aerodromu Ataturk pre nego što je otputovao.

Dodao je da dijalog i saradnja Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata imaju veliki značaj za mir i stabilnost celog regiona.

Erdogan je rekao da će tokom njegove posete Turska i UAE nastojati da podstaknu bilateralnu trgovinu i potraže mogućnosti u komplementarnim strukturama ekonomija dve zemlje.

Tanjug AP/Jon Gambrell

 

Turski izvori su naveli da se od dve zemlje očekuje da zvanično započnu pregovore o trgovinskom sporazumu i potpišu memorandume o razumevanju na raznim poljima, uključujući klimatske akcije, industriju i naprednu tehnologiju, zdravstvo i poljoprivredu.

Očekuje se i da potpišu pismo o namerama za početak dogovora o saradnji u oblasti odbrambene industrije, kao i memorandum o razumevanju o investicionoj saradnji, naveli su izvori. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet