Fokus

FBI: Hakeri povezani sa Severnom Korejom odgovorni za veliku krađu kriptovaluta

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2022

-

09:10

FBI: Hakeri povezani sa Severnom Korejom odgovorni za veliku krađu kriptovaluta
FBI: Hakeri povezani sa Severnom Korejom odgovorni za veliku krađu kriptovaluta - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Američki Federalni istražni biro (FBI) okrivio je hakere, koje navodno podržava Severna Koreja, za veliku krađu kriptovaluta u vrednosti 615 miliona dolara, od kompanije koja se bavi video-igrama na internetu.

Američki zvaničnici su saopštili da je ovaj incident iz marta povezan sa grupama pod nazivom "Lazarus" i "APT38", za koje se veruje da su pod kontrolom vlasti Severne Koreje, prenosi CNN.

"Kroz naše istrage uspeli smo da potvrdimo da su 'Lazarus Group' i 'APT38', sajber akteri povezani sa Severnom Korejom, odgovorni za krađu", saopštio je FBI.

Kako se navodi, reč je o velikoj pljački kriptovaluta. u vrednosti 615 miliona dolara, od igrača popularne onlajn igre "Axie Infinity", što se dogodilo u martu.

Kompanija koja je kreirala ovu igru, "Sky Mavis", objavila je 29. marta da su neidentifikovani hakeri ukrali ekvivalent od oko 600 miliona dolara u vrednosti u vreme otkrića incidenta, sa „mosta“ ili mreže koja omogućava da korisnici da šalju kriptovalute sa jednog "blokčejna" na drugi, navodi CNN. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet