Fokus

Bajden o izostanku zajedničkog obraćanja s Putinom: To nije takmičenje ko će bolje posramiti drugoga

Komentari

Autor: Euronews, agencije

13/06/2021

-

23:55

Bajden o izostanku zajedničkog obraćanja s Putinom: To nije takmičenje ko će bolje posramiti drugoga
Bajden o izostanku zajedničkog obraćanja s Putinom: To nije takmičenje ko će bolje posramiti drugoga - Copyright EPA/TASOS KATOPODIS

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnik Bele kuće saopštio je  da će nakon sastanka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom 16. juna američki predsednik Džo Bajden posebno održati konferenciju za štampu, dok je Kremlj potvrdio da će se i Putin sam obratiti medijima nakon samita.

Na pitanje zbog čega neće održati zajedničku konferenciju za novinare sa ruskim predsednikom, Bajden je rekao da to "nije takmičenje na temu ko će bolje da se predstavi na konferenciji ili će se potruditi da posrami onog drugog", preneo je danas Ej-Bi-Si njuz.

Kada je upitan da li očekuje da će moći da promeni ponašanje Rusije i njenog predsednika, Bajden je rekao da za tako nešto nema garancije.

"Prvo i prvo, nema garancije da ćete promeniti ponašanje osobe ili ponašanje zemlje iz koje dolazi. Autokrate imaju ogromnu moć i ne moraju da odgovaraju javnosti", izjavio je Bajden, a preneo TASS.

Moskva o ovakvaoj najavi ne vidi ništa neobično.

"To je najverovatnije praksa američkog predsednika. Koliko znamo, predsednik SAD je i u Engleskoj održao zasebnu pres-konferenciju. Nije održao zajedničku konferenciju za štampu sa (britanskim premijerom) Borisom Džonsonom. Zato je i nama bilo jasno da gospodin Bajden planira pojedinačno da održi pres-konferenciju (nakon samita sa Putinom). Kao što smo ranije saopštili, predsednik Putin će nakon završetka sastanka takođe izaći posebno na razgovor sa medijima", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je naveo da to što nije planirano zajedničko obraćanje nikako ne znači da su mala očekivanja od ovog sastanka.

„To apsolutno to ne znači“, rekao je Peskov, prenosi ruska agencija TASS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet