Fokus

FBI izvršio pretres Bajdenove kuće u Delaveru

Komentari

Autor: Tanjug, BBC

01/02/2023

-

16:16

FBI izvršio pretres Bajdenove kuće u Delaveru
Tanjug/AP/Carolyn Kaster - Copyright Tanjug/AP/Carolyn Kaster

veličina teksta

Aa Aa

FBI je danas sproveo planirani pretres kuće predsednika Džozefa Bajdena u Rehobot Biču u Delaveru, u okviru istrage o potencijalnom pogrešnom rukovanju poverljivim dokumentima, saopštio je predsednikov advokat.

Kako navodi AP, istraga je otvorena nakon što su Bajdenovi advokati otkrili poverljiva dokumenta prošlog novembra u kancelarijama Pen Bajden centra, istraživačkom centru povezanom sa školom Ajvi Lig.

Dokumente su u njegovoj kući u Vilmingtonu pronašli i njegovi lični advokati, koji su pokrenuli pretres nakon što su otkrivena dokumenta Pen Bajden centra.

''Prema standardnim procedurama ministarstva pravde, a u interesu operativne bezbednosti i integriteta, posao pretresa trebalo je obaviti bez prethodnog obaveštenja javnosti i mi smo na takvu saradnju pristali'', navodi se u saopštenju Bajdenovog advokata Boba Bauera.

"Današnji pretres je dalji korak u detaljnom i blagovremenom procesu Ministarstva pravde koji ćemo nastaviti da u potpunosti podržavamo i olakšavamo. Imaćemo dodatne informacije na kraju današnjeg pretresa", stoji u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet