Fokus

Meksički sud ispituje ima li droga veze sa otmicom četvoro i ubistvom dvojice Amerikanaca

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2023

-

17:23

Meksički sud ispituje ima li droga veze sa otmicom četvoro i ubistvom dvojice Amerikanaca
Meksički sud ispituje ima li droga veze sa otmicom četvoro i ubistvom dvojice Amerikanaca - Copyright Tanjug/Miguel Roberts/The Brownsville Herald via AP

veličina teksta

Aa Aa

Meksički sudski organi istražuju mogućnost da su otmicu četvoro Amerikanaca prošlog petka izveli članovi narko kartela. 

Postoje sumnje da su trgovci verovali da Amerikanci zadiru u njihov teren, navodi se u internom vladinom dokumentu u koji je Rojters imao uvid.

Dvojica Amerikanaca, koje su meksički zvaničnici identifikovali pod imenima Šeid Vudard i Zindel Braun, pronađeni su mrtvi u drvenoj kolibi jugoistočno od Matamorosa, pograničnog grada u državi Tamaulipas, gde su u petak oteta četvorica Amerikanaca.

Pored njih su bili njihovi preživeli saputnici, identifikovani kao Latavija Mekgi i Erik Džejms Vilijams.

Meksički zvaničnici, koji kažu da sprovode različite linije istrage, sastavili su kratak dokument u kom su sumirali otmice Amerikanaca i biografske podatke o njima.

Podaci s digitalnog dokumenta sugerišu da je napravljen u sredu i uključuje njihova imena, rođendane i adrese, kao i detalje krivične evidencije, a među njima su bile i osude za krivična dela u vezi s drogom protiv Brauna i Vuarda.

Napad na Amerikance mogao bi direktno biti u vezi sa trgovinom drogom, jer su njihovi napadači možda verovali da bi Amerikanci mogli da se time bave, navodi se u dokumentu.

Rojtersov pregled državnih zapisa u Južnoj Karolini otkrio je da je Vudard pet puta osuđivan između 2007. i 2016. godine za dela u vezi sa drogom.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet