Fokus

Meksička javnost ogorčena posle požara u izbegličkom centru u Siudad Huarezu, u kojem je poginulo 38 ljudi

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2023

-

18:16

Meksička javnost ogorčena posle požara u izbegličkom centru u Siudad Huarezu, u kojem je poginulo 38 ljudi
Ogorčenje javnosti zbog smrtonosnog požara u izbegličkom centru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Meksiku raste ogorčenje javnosti posle smrtonosnog požara u izbegličkom centru u Siudad Huarezu, u kojem je poginulo 38 ljudi.

profimedia

 

U izveštaju Bi-Bi-Sija se navodi da su se pojavili snimci čija autentičnost nije zvanično potvrđena, na kojima se vidi trenutak kada je izbio požar u izbegličkom centru, koji vodi meksički Nacionalni institut za migracije (INE).

Na snimku se vidi kako uniformisani službenici napuštaju prostoriju u kojoj izbija požar, ostavljajući iza sebe u zaključanoj ćeliji grupu muškaraca, koji bezuspešno pokušavaju da otvore vrata sa rešetkama dok se dim munjevito širi.

profimedia

 

Snimak u trajanju od 32 sekunde po svemu sudeći dolazi sa sigurnosnih kamera unutar objekta, koji se nalazi južno od graničnog prelaza na mostu Stenton-Lerdo, koji povezuje Sijudad Huarez sa gradom El Paso u Teksasu.

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador obećao je danas na redovnoj konferenciji za novinare da će odgovorni za smrt 38 izbeglica biti izvedeni pred lice pravde i potvrdio da je u toku istraga o smrtonosnom incidentu u izbegličkom centru u Siudad Huarezu.

profimedia

 

Bi-Bi-Si je analizirao i upoređivao frejmove iz sedam kadrova video snimka i nije pronašao kopiju, što navodi na zaključak da je reč o novijem snimku.

Na pitanje novinara, ministar unutrašnjih poslova Meksika nije porekao poreklo snimka.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet