Fokus

Kanadski ministar rada o štrajku lučkih radnika: Novi kolektivni ugovor ili obavezujući sporazum

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2023

-

23:31

Kanadski ministar rada o štrajku lučkih radnika:  Novi kolektivni ugovor ili obavezujući sporazum
Kanadski ministar rada Šimus O'Regan - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kanadski ministar rada Šimus O'Regan izjavio je da bi mogao da nametne novi kolektivni sporazum ili konačan obavezujući sporazum o štrajku lučkih radnika nakon njihovog odbijanja predloženog ugovora o radu. 

O'Regan je rekao da je naložio Odboru kanadske industrije da utvrdi da li je odbijanje lučkih radnika u zapadnoj Kanadi da prihvate predloženi sporazum eliminisalo mogućnost pregovaračkog rešenja.

O'Regan je napisao na platformi X, ranije poznatoj kao Tviter, da ukoliko Odbor utvrdi da je tako, da je savetovao da nametne novi kolektivni ugovor ili konačnu obavezujuću arbitražu za rešavanje neispunjenih uslova kolektivnog ugovora.

profimedia

 

Sindikat Međunarodna unija za skladištenje, koji predstavlja oko 7.500 lučkih radnika, odbio je danas predloženi ugovor o radu koji bi okončao štrajk koji je već uticao na trgovinu.

Nekoliko hiljada radnika u lukama u kanadskoj zapadnoj provinciji Britanska Kolumbija nastavili su štrajk nakon što nisu uspeli da postignu dogovor o obnovi ugovora za ceo taj sektor koji je istekao u martu, saopštila je ranije grupa poslodavaca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet